Kies hier onder uw isolatie:

Bespaar met dakisolatie

Dak isolatie met Rockwool steenwol

Rockwool Steenwol isolatie

Rockwool is een van de meeste bekende producenten van isolatiemateriaal, waarvan steenwol in het bijzonder. Steenwol is een goed alternatief voor de glaswol isolatie en zeer geschikt om uw (zolder) dak mee te isoleren. Rockwool is relatief goedkoop, isoleert erg goed en is makkelijk op maat te snijden met een Isolatie mes. Steenwol is een goed alternatief voor glaswol omdat het een langere levensduur heeft en waterafstotend is. Tegenwoordig is de Steenwol in zowel Steenwol platen als op een rol verkrijgbaar. Naast de isolerende werking van Steenwol is het ook erg geluiddempend.

Wat is nu precies Steenwol isolatie

Steenwol wordt gemaakt van basalt, dit is een vulkanisch gesteente wat geheel recyclebaar is. Dit betekend dus ook dat Rockwool steenwol erg duurzaam is. Naast de hoge isolerende waardes van steenwol is het ook praktisch ontbrandbaar. Voor dakisolatie heeft steenwol een tweetal soorten die geschikt zijn voor zowel een plat dak als voor een schuin dak.

Bekijk hier onze Rockwool Steenwol isolatie producten die geschikt zijn voor uw platte of schuine dak:

Voor en nadelen van steenwol isolatie
– Goedkoop isolatiemateriaal (maar iets duurder dan glaswol)
– Duurzaam omdat het recyclebaar materiaal is
– Steenwol is wel waterafstotend
– Lange levensduur zonder isolerend verlies
– Zeer goede isolerende eigenschappen
– Brandveilig materiaal
– Makkelijk aan te brengen en op maat te maken

Uw dak isoleren met Rockwool steenwol isolatie

Wist u dat tot wel 30% van de warmte het huis verlaat via uw dak. Dat betekent dus dat u met het isoleren van uw (zolder) dak het meeste kunt besparen op uw stook kosten.

Uw platte of schuine (zolder) dak isoleren kan gemakkelijk met onze Steenwol isolatie rollen en platen. Bij het isoleren van uw (zolder) dak brengt u eerst de steenwol isolatie aan tussen de balken of een eventueel regelwerk. Wanneer u alle isolatie heeft aangebracht brengt u aan de warme zijde een klimaatfolie aan zodat er geen vocht in de constructie kan komen of blijven zitten. Daarna kunt u alles afwerken met de gewenste afwerking zoals gipsplaten of ander plaatmateriaal.

Natuurlijk kunt u onze Rockwool steenwol isolatie rollen en platen niet alleen gebruiken voor het isoleren van uw (zolder) dak maar is het ook geschikt voor het isoleren van uw muur, spouwmuur of uw vloer.

Hoe bepaal ik de dikte van mijn Steenwolisolatie

De juiste dikte is natuurlijk afhankelijk van welke dikte u kwijt kunt bij het isoleren van uw (zolder) dak. Vaak is er al een balklaag aanwezig en kunt u hier de dikte van opmeten. Indien u zelf eerst een regelwerk gaat aanbrengen dan kunt u de dikte natuurlijk zelf bepalen. Hoe dikker het isolatiemateriaal hoe hoger de isolatiewaarde.

Een dak isoleren levert vaak veel besparing op. Dat kan zeker oplopen tot wel 30%! Warmte trekt immers altijd omhoog. Bij slecht geïsoleerde platte daken zorgt dit daarom voor onnodig warmteverlies. Dit kunt u echter voorkomen door uw platte dak goed te isoleren. Voor het isoleren van een plat of schuin dak heeft u verschillende mogelijkheden. Kies de juiste isolatiematerialen en ga zelf uw dak isoleren met behulp van onze tips.

Een plat dak isoleren van buitenaf is helaas niet voor iedereen weggelegd, want dan moet u het complete dak vervangen. Dat kost extra tijd en ook geld. Voor platte daken in bestaande woningen is het koude dak daarom nog steeds een veel gekozen isolatiemethode. Bij deze manier van isoleren, brengt u het steenwol isolatiemateriaal aan onder de dakbedekking en onder het dakbeschot.

Isolatie subsidie

Voor het isoleren van een dak geldt de ISDE subsidieregeling; zie Subsidies.

Als u nog vragen heeft over Rockwool steenwol, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

×

Hallo!

Klik op onderstaande medewerker van onze klantenservice om via WhatsApp te chatten. U kunt ons ook een email sturen naar info@bespaarmetdakisolatie.nl

× Kan ik u helpen?