Kies hier onder uw isolatie:

Bespaar met dakisolatie

Dak isolatie met Glaswol

Voor dakisolatie heeft glaswol een aantal soorten die geschikt zijn voor een plat dak en soorten die geschikt zijn voor een schuin dak.

Bekijk hier de Glaswol isolatiematerialen die geschikt zijn voor uw schuine dak:

Bekijk hier de Glaswol isolatiematerialen die geschikt zijn voor uw platte dak:

Glaswol isolatie

Glaswol isolatie (Knauf) is misschien wel het meest bekende isolatiemateriaal om uw (zolder) dak mee te isoleren. Het is goedkoop, isoleert erg goed en is makkelijk op maat te snijden met een isolatie mes. Tegenwoordig is de glaswol in zowel platen als op een rol verkrijgbaar. Het verschil met onze steenwol is dat glaswol goedkoper is en een hogere isolatiewaarde heeft dan steenwol. Naast de isolerende werking is het ook nog eens erg geluiddempend.

Wat is nu precies Glaswol isolatie

Het wordt gemaakt van gerecycled glas en zand. Dit wordt verwarmd en daarvan wordt glaswol gemaakt. Dit betekend ook dat het erg duurzaam is omdat het grootste deel uit gerecycled materiaal bestaat. Naast de hoge isolerende waardes is het ook praktisch ontbrandbaar.

Voor en nadelen van Glaswol isolatie
– Goedkoop isolatiemateriaal
– Zeer goede isolerende eigenschappen
– Zeer goede geluidsisolerende eigenschappen (met name de “Acoustifit” serie)
– Brandveilig materiaal
– Makkelijk aan te brengen en op maat te maken
– Duurzaam materiaal omdat het van gerecycled materiaal wordt gemaakt
– Is niet waterafstotend
– Kan irritatie veroorzaken bij direct contact (werk daarom met mondkapje, bril en beschermende kleding)

Uw dak isoleren met glaswol isolatiemateriaal

Wist u dat tot wel 30% van de warmte het huis verlaat via uw dak. Dat betekent dus dat u met het isoleren van uw (zolder) dak het meeste kunt besparen op uw stook kosten.

Uw schuine (zolder) dak of platte dak isoleren kan gemakkelijk met onze glaswol isolatie rollen en platen. Bij het isoleren van uw schuine (zolder) dak brengt u eerst de isolatie aan tussen de balken of een eventueel regelwerk. Wanneer u alle isolatie heeft aangebracht brengt u aan de binnenzijde een klimaatfolie aan zodat er geen vocht in de constructie kan komen of blijven zitten. Daarna kunt u alles afwerken met de gewenste afwerking zoals gipsplaten of ander plaatmateriaal.

Natuurlijk kunt u onze glaswol isolatie rollen en platen niet alleen gebruiken voor het isoleren van uw (zolder) dak maar is het ook geschikt voor het isoleren van uw steens muur, spouwmuur of uw vloer.

Hoe bepaal ik de dikte van mijn isolatie

De juiste dikte is natuurlijk afhankelijk van welke dikte u kwijt kunt bij het isoleren van uw (zolder) dak. Vaak is er al een balklaag aanwezig en kunt u hier de dikte van opmeten. Indien u zelf eerst een regelwerk gaat aanbrengen dan kunt u de dikte natuurlijk zelf bepalen. Hoe dikker het isolatiemateriaal hoe hoger de isolatiewaarde.

Heeft u nog vragen over deze Glaswol dakisolatie? Neem dan gerust contact met ons op.

×

Hallo!

Klik op onderstaande medewerker van onze klantenservice om via WhatsApp te chatten. U kunt ons ook een email sturen naar info@bespaarmetdakisolatie.nl

× Kan ik u helpen?