Kies hier onder uw isolatie:

Bespaar met dakisolatie

Dak isolatie met Minerale Wol

Minerale Wol dak isolatie bestaat uit maar 1 productsoort en deze is geschikt voor zowel een plat dak als een schuin dak.

Bekijk hier de Minerale Wol dakisolatie materialen die geschikt zijn voor uw platte of schuine dak:

Minerale wol isolatie

De minerale wol isolatie van Knauf is zeer geschikt om uw (zolder) dak mee te isoleren. Het is relatief goedkoop, isoleert erg goed en is makkelijk op maat te snijden met een Isolatie mes. Minerale wol heeft een langere levensduur en waterafstotend is. Naast de isolerende werking is het ook erg geluiddempend.

Wat is nu precies Minerale wol

Minerale wol wordt gemaakt van basalt, dit is een vulkanisch gesteente wat geheel recyclebaar is. Dit betekend dus ook dat deze isolatiesoort erg duurzaam is. Naast de hoge isolerende waardes van Minerale wol is het ook praktisch ontbrandbaar.

Voor en nadelen van Minerale wol isolatie

– Goedkoop isolatiemateriaal
– Zeer goede isolerende eigenschappen
– Zeer goede geluidsisolerende eigenschappen (met name de “MW35” serie)
– Brandveilig materiaal
– Makkelijk aan te brengen en op maat te maken
– Het is waterafstotend
– Lange levensduur zonder isolerend verlies
– Is niet schimmel gevoelig

Uw dak isoleren met Minerale wol isolatiemateriaal

Wist u dat tot wel 30% van de warmte het huis verlaat via uw dak. Dat betekent dus dat u met het isoleren van uw (zolder) dak het meeste kunt besparen op uw stook kosten.

Uw schuine (zolder) dak of platte dak isoleren kan gemakkelijk met onze Minerale wol isolatie rollen. Bij het isoleren van uw schuine (zolder) dak brengt u eerst de Minerale wol aan tussen de balken of een eventueel regelwerk. Wanneer u alle isolatie heeft aangebracht brengt u aan de warme zijde een klimaatfolie aan zodat er geen vocht in de constructie kan komen of blijven zitten. Daarna kunt u alles afwerken met de gewenste afwerking zoals gipsplaten of ander plaatmateriaal.

Natuurlijk kunt u onze Minerale wol isolatie rollen en platen niet alleen gebruiken voor het isoleren van uw (zolder) dak maar is het ook geschikt voor het isoleren van uw muur, spouwmuur of uw vloer.

Hoe bepaal ik de dikte van mijn isolatie

De juiste dikte is natuurlijk afhankelijk van welke dikte u kwijt kunt bij het isoleren van uw (zolder) dak. Vaak is er al een balklaag aanwezig en kunt u hier de dikte van opmeten. Indien u zelf eerst een regelwerk gaat aanbrengen dan kunt u de dikte natuurlijk zelf bepalen. Hoe dikker het isolatiemateriaal hoe hoger de isolatiewaarde.

Heeft u nog vragen over deze Minerale Wol dakisolatie? Neem dan gerust contact met ons op.

×

Hallo!

Klik op onderstaande medewerker van onze klantenservice om via WhatsApp te chatten. U kunt ons ook een email sturen naar info@bespaarmetdakisolatie.nl

× Kan ik u helpen?