Kies hier onder uw isolatie:

Bespaar met dakisolatie

Subsidie isolatie

ISDE-subsidie

De ‘Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing’, oftewel de ISDE-subsidie kan online worden aangevraagd bij de RVO. De woning dient ouder te zijn dan 2019. Er zijn 5 typen isolatiemaatregelen beschreven, per type is 1 keer subsidie mogelijk. Voor dakisolatie geldt een minimale oppervlakte van 20 m2 en een maximale van 200 m2. Dat is ook zo voor vloerisolatie of zolder/vlieringisolatie. De Rd-waarde dient minimaal 3,5 te zijn. De subsidie voor dakisolatie is €15 per m2, voor zolder- en vloerisolatie is dit €4 resp. €5,50. Als u kiest voor dakisolatie, geldt deze regeling niet meer voor zolder/vlieringisolatie en andersom. Aanvragen uiterlijk 24 maanden na de uitvoering.

Verlaagd btw-tarief

Bij het uitvoeren van isolatiemaatregelen, geldt een verlaagd btw tarief van 9% op de in rekening gebrachte arbeidskosten. De woning moet meer dan 2 jaar oud zijn. Voor de isolatiematerialen zelf geldt het normale btw tarief van 21%.

Energiebespaarlening

De eigenaar en bewoner van een woning kan voor de investering in isolatiemaatregelen een lening afsluiten bij het Nationaal Warmtefonds van 7 tot 20 jaar tot maximaal €25.000. Voor deze lening hoeven geen zekerheden te worden gesteld. De rente is ca. 4%, aanmerkelijk lager dan bij andere ‘consumptieve kredieten’. Als het verzamelinkomen lager is dan circa €50.000, is de rente 0%. Aanvragen binnen 2 maanden nadat de facturen zijn ontvangen.

Voor alle drie beschreven regelingen geldt de voorwaarde dat de isolatiemaatregelen uitgevoerd moeten worden door een erkende vakman.

Gemeente

Veel gemeentes hebben nog aanvullende subsidies of faciliteiten (bv. energiecoach) voor isolatiemaatregelen.

De informatie op deze sitepagina is voor de situatie begin 2023 en onder voorbehoud van wijzigingen nadien. Evenmin zijn alle details vermeld, zie hiervoor de betreffende websites.

×

Hallo!

Klik op onderstaande medewerker van onze klantenservice om via WhatsApp te chatten. U kunt ons ook een email sturen naar info@bespaarmetdakisolatie.nl

× Kan ik u helpen?