Kies hier onder uw isolatie:

Bespaar met dakisolatie

Alles over isoleren

Alles over isoleren

Het isoleren van uw (zolder) dak is van alle isolatie mogelijkheden de beste investering. De warmte in huis gaat altijd naar boven en verlaat zonder een goede isolatie het dak. Door uw dak te isoleren met een van onze isolatiematerialen kunt u tot wel 30% besparen op uw energie kosten. Daarnaast zorgt u voor extra wooncomfort doordat het in de winter lekker warm blijft en in de zomer het lekker lang koel blijft.

Schuin dak isoleren

Schuine daken kunt u makkelijk zelf isoleren met een van onze isolatiematerialen. Het makkelijkst van uw schuine dak isoleren is door dit aan de binnenzijde van uw dak te doen. Hier is vaak een balklaag aanwezig waar u makkelijk de gekozen isolatiematerialen tussen of op kunt plaatsen. Eventuele afwerking zoals een gipsplaat kunt u hier dan weer makkelijk tegen aan schroeven. En daarnaast hoeft uw dakafwerking zoals dakpannen niet van het dak maar kunt u uw dak isoleren wanneer het u uitkomt. Belangrijk bij het isoleren van uw dak is dat u weet wat de huidige dakopbouw is (van constructie balk tot aan dakpannen en alles hiertussen). Dit bepaalt namelijk waarmee u het beste uw dak mee kunt isoleren. Weet u dit niet dan kunt u het beste gaan voor onze Wol isolatie (Steenwol – Glaswol – Minerale wol) materialen in combinatie met een goed klimaat folie.

Plat dak isoleren

Een plat dak kunt u makkelijk zelf isoleren met een van onze isolatie materialen. Wederom geldt ook voor een platte dak dat u deze het makkelijkste aan de binnen zijde kunt isoleren. Hier gebruikt u de balklaag om uw isolatie tussen of op te plaatsen. Daarna kunt u de balken weer afwerken met een nieuw plafond van bijvoorbeeld gips platen. Belangrijk bij het isoleren van uw dak is dat u weet wat de huidige dak opbouw is ( van constructie balk tot aan dakbedekking en alles hiertussen). Dit bepaald namelijk waarmee u het beste uw dak mee kunt isoleren. Weet u dit niet dan kunt u het beste gaan voor onze Wol isolatie materialen (Steenwol – Glaswol – Mineralewol) in combinatie met een goede klimaat folie.

Soorten isolatiemateriaal

U kunt bij ons verschillende soorten isolatiemateriaal verkrijgen. Zo kunt u kiezen uit de volgende soorten dak isolatie:

– PIR isolatie platen
– Glaswol isolatiemateriaal
– Steenwol isolatiemateriaal
– PIR isolatie platen reeds afgewerkt met een gipsplaat
– PIR isolatie platen reeds afgewerkt met een fermacell plaat
– Minerale Wol isolatiemateriaal
– PIR isolatie platen reeds afgewerkt met een OSB plaat materiaal

Welke folie heb ik nodig?

De folie die u moet gebruiken bij het isoleren van uw dak is net zo belangrijk als de isolatie zelf. De folie die u nodig heeft zorgt er namelijk voor dat de isolatie vrij van schimmel en vocht blijft en daardoor goed zijn werk kan doen. Er bestaan 3 soorten folie die geschikt zijn om te gebruiken bij het isoleren van uw (zolder) dak.

– Damp-open folie
– Damp-remmende folie
– Klimaat folie

Juiste keuze

De keuze van de juiste folie ligt geheel aan de manier waar uw bestaande dak mee is opgebouwd. Ziet u bijvoorbeeld de dakpannen van binnen? Dan moet u eerst een damp-open folie toepassen voordat u het isolatiemateriaal er tegenaan plaatst. Vervolgend moet u dan een klimaat folie toepassen aan de binnenzijde van de isolatie en dan pas de afwerking. Is er al een folie laag aanwezig (dit kan een folie zijn of dunne dampdichte isolatiemateriaal) dan kunt u het beste gaan voor een van onze wol isolatie materialen (Steenwol – Glaswol – Minerale wol) en deze aan de binnenzijde afwerken met een klimaatfolie.

Damp-open folie

Damp open folie wordt met name aan de buitenkant van de constructie toe gepast onder de dakafwerking zoals de dakpannen. Deze folie zorgt ervoor dat eventueel vocht wat in de constructie zit weer naar buiten kan maar vocht wat van buiten komt kan daardoor niet naar binnen.

Damp-remmende folie

De damp-remmende folie wordt aan de warme zijde aangebracht. Deze folie zorgt ervoor dat eventueel vocht niet in de constructie terecht kan komen. Indien er in de bestaande situatie al een folie is aangebracht of u twijfelt hier over dan raden wij u aan geen damp-remmende folie aan te brengen maar dan een klimaat folie te gebruiken. Bijvoorbeeld van een goede klimaat folie is de Isover Vario KM Duplex

Klimaatfolie

Klimaatfolie is de folie die u het beste kunt gebruiken om uw isolatiemateriaal en dakconstructie te beschermen tegen vocht en schimmel. De klimaat folie plaats u altijd aan de binnenzijde (warme zijde) van de isolatie. Klimaatfolie past zichzelf namelijk aan. In de Winter zorgt de folie ervoor dat er geen vocht in de isolatie en constructie terecht kan komen en in de Zomer zorgt het ervoor dat de isolatie en constructie kan ademen zodat eventueel vocht toch kan ontsnappen.

Luchtdicht isoleren

Het luchtdicht isoleren is bijna net zo belangrijk als het isolatiemateriaal aanbrengen. Met luchtdicht isoleren voorkomt u tocht en andere luchtstromen die men wil voorkomen. Het aanbrengen van isolatiemateriaal kan ervoor zorgen dat u veel energie bespaard. Met het luchtdicht isoleren zorgt u ervoor dat u optimaal isoleert. Voordat u het isolatiemateriaal gaat aanbrengen moet u goed kijken waar eventueel tocht of zichtbare kieren zitten. Deze kunt u dan opvullen met onze PUR – schuim. Vervolgens kunt u het isolatiemateriaal aanbrengen. Zorg dat u het isolatiemateriaal luchtdicht aansluit op elkaar door bij de PIR isolatie platen bijvoorbeeld PUR schuim tussen de platen te gebruiken en bij onze isolatie wollen een klimaatfolie toe te passen. Zorg dat deze klimaat folie rondom goed luchtdicht aansluit met behulp met tape of kit. Elke kier of plek die niet goed aansluit is een isolatie lek.

Dakbeschot

Bij het dakbeschot bedoelen wij de binnenkant van uw dak waar u tegenaan kijkt. Dit zijn de laag planken of is plaat materiaal wat op de gordingen/ sporen (de houten balken) is aangebracht en waar u dus van binnen tegenaan kijkt. Door de tijd heen zijn er verschillende manieren van dak beschot aangebracht. Het soort dak opbouw kunnen we vaak wel afzien van het soort dak beschot er is aangebracht bij de bouw van de woning. Wilt u weten wat de exacte dak opbouw is bij u kunt u ook onder de pannen kijken.

Als u nog vragen heeft dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

×

Hallo!

Klik op onderstaande medewerker van onze klantenservice om via WhatsApp te chatten. U kunt ons ook een email sturen naar info@bespaarmetdakisolatie.nl

× Kan ik u helpen?