Kies hier onder uw isolatie:

Bespaar met dakisolatie

Schuindak isolatie met PIR + Fermacell

Bekijk hier de PIR + Fermacell isolatiematerialen die geschikt zijn voor uw schuine dak:

PIR Fermacell isolatieplaten

PIR platen zijn ideaal om uw huis mee te isoleren. Ze zijn vaak veel dunner dan andere isolatiematerialen met dezelfde isolatiewaarde. Daarnaast zijn de PIR isolatieplaten stabiel en zelfdragend waardoor ze ook af te werken zijn met een Gipsplaat, Fermacell of houten plaat afwerking. Wij leveren deze afwerkingen tegenwoordig al kant en klaar. Zie ook PIR isolatieplaat met aluminium, PIR isolatieplaat met gips afwerking en PIR isolatieplaat met OSB plaat afwerking.

Wat is nu eigenlijk een PIR isolatieplaat?

PIR isolatieplaten (PolyIsocyanuRaat) zijn hardschuim platen die aan voor en achter zijde worden afgewerkt met aluminiumfolie zodat ze mooi vlak, dampdicht en stabiel zijn. Deze PIR isolatie platen zijn licht van gewicht en makkelijk te bewerken met bijvoorbeeld een handzaag of decoupeerzaag. Door de goede isolatiewaarde van dit materiaal zijn de PIR isolatie platen vaak dunner dan alternatieve isolatiematerialen. Bijvoorbeeld bij een 30mm dik PIR isolatieplaat heeft men al een isolatiewaarde van Rd 1,36. Terwijl bij een glaswol isolatiemateriaal bijvoorbeeld een dikte van minimaal 50mm nodig is om dezelfde isolatiewaarde te kunnen halen. Naast het goede isolerende vermogen van Pir isolatieplaten, zijn ze ook brandvertragend.

Voordelen en nadelen van PIR Gips isolatie:
– Bij geringde dikte hebben PIR isolatie platen een hoge isolatie waarde.
– PIR isolatieplaten hebben goede brandvertragende eigenschappen.
– PIR isolatieplaten nemen geen vocht op. Hierdoor ze ook goed zijn te gebruiken bij het isoleren van (platte) daken, spouwmuur isolatie en vloer isoleren.
– De PIR isolatie platen zijn erg licht van gewicht.
– PIR isolatie platen zijn maken op maat te maken met bijvoorbeeld een handzaag of decoupeerzaag.
– PIR Gips isolatie platen zijn van zichzelf damp dicht door de aluminium folie laag.
– Nadeel van PIR isolatie platen is dat ze over het algemeen wat duurder zijn in aanschaf.

Uw (zolder) dak isoleren met PIR isolatie platen.

Wist u dat tot wel 30% van de warmte het huis verlaat via uw dak. Dat betekent dus dat u met het isoleren van uw (zolder) dak het meeste kunt besparen op uw stook kosten.

Uw schuine (zolder) of platte dak isoleren kan vrij gemakkelijk met onze PIR isolatie platen. Bij het isoleren van uw schuine (zolder) dak brengt u eerst ventilatie latten aan waar vervolgens de PIR isolatie platen tegen aan geschroefd/gelijmd kunnen worden. Tussen de naden spuit u dan purschuim om zo een luchtdichte en isolerende afwerking te krijgen. Daarna kunt u de PIR isolatie platen afwerken met de gewenste afwerking. Of u gebruikt een van onze kant en klare PIR isolatie platen met een al reeds aangebrachte afwerking: De PIR isolatieplaat met gipsplaat afwerking, PIR isolatieplaat met Fermacell afwerking of de PIR isolatieplaat met een OSB plaat afwerking.

Natuurlijk kunt u onze PIR isolatie platen niet alleen gebruiken voor het isoleren van uw (zolder) dak maar is ook geschikt voor het isoleren van uw steens muur, spouwmuur of uw vloer.

PIR isolatie platen met een Fermacell plaat afwerking

Bij ons kunt u nu ook PIR isolatie platen krijgen waar al een Fermacell plaat op verlijmd is aangebracht. Dit scheelt u weer extra tijd bij het plaatsen van de (zolder) dakisolatie. De PIR Fermacell isolatie plaat is er in verschillende diktes. Ook kunt u kiezen voor (AK) afgeschuinde Fermacell plaat afwerking of (AR) afgeronde Fermacell plaat afwerking. Daarnaast kunt u ze nog in verschillende afmetingen verkrijgen.

PIR isolatie platen zijn vochtbestendig

Onze PIR isolatie platen zijn vochtbestendig en nemen geen vocht op. Let op ze zijn niet 100% waterdicht. Doordat de PIR isolatie platen vocht bestendig is zijn ze ook ideaal te gebruiken voor spouwmuurisolatie of bij het isoleren van uw platte dak aan de buitenzijde.

Hoe bepaal ik de dikte van de PIR isolatie platen

De juiste dikte is natuurlijk afhankelijk van welke dikte u kwijt kunt bij het isoleren van uw (zolder) dak. Hoe dikker het isolatiemateriaal hoe hoger de isolatiewaarde. Houd rekening met eventuele afwerking waarmee u de PIR isolatie platen mee wilt afwerken. Dit komt natuurlijk nog op de dikte van de PIR isolatie platen.

Heeft u nog vragen over PIR Fermacell isolatie? Neem dan gerust contact met ons op.

×

Hallo!

Klik op onderstaande medewerker van onze klantenservice om via WhatsApp te chatten. U kunt ons ook een email sturen naar info@bespaarmetdakisolatie.nl

× Kan ik u helpen?