Kies hier onder uw isolatie:

Bespaar met dakisolatie

Isoleren schuin dak

Een schuin dak isoleren levert veel besparing op. De meeste warmte in een huis verdwijnt namelijk via het dak. Dat kan zeker oplopen tot wel 30%! Schuine daken kunt u van binnenuit en ook van buitenaf isoleren. Kies de juiste isolatiematerialen en ga zelf uw dak isoleren met behulp van deze tips.

Voordelen van schuin dak isolatie:

– Bespaar op uw energiekosten
– Meer comfort in de leefruimte
– Mogelijk van binnenuit of buitenaf

Bekijk hier de isolatie materialen voor uw schuine dak:

Isolatiematerialen voor isoleren schuin dak van binnenuit:

Bij dakisolatie voor uw schuine dak heeft u keuze uit verschillende materialen. U kunt namelijk kiezen voor dakisolatie met steenwol, glaswol of PIR. U kunt zelfs kiezen voor isolatie waarop al gipsplaten zijn aangebracht. Hierdoor heeft u een kant-en-klare afwerking aan de binnenkant.

Isoleren schuin dak met steenwol

Steenwol biedt niet alleen goede thermische isolatie. Steenwol staat bekend om de uitstekende geluidsisolatie en is ook nog eens zeer brandveilig. U kunt bij de isolatie van een schuin dak kiezen voor platen steenwol, maar ook voor dekens. Spijkerflensdekens zijn namelijk bij uitstek geschikt voor hellende daken. Het voordeel van het werken met steenwol is dat u moeilijke hoeken en ook lastig te bereiken ruimtes goed kunt isoleren. Een nadeel is dat u de dikte niet kwijt kan als gevolg van de isolatie eis.

Schuin dak isoleren met glaswol

Glaswol is net als steenwol een prima optie voor de dakisolatie van uw dak. Glaswol is namelijk lichter dan steenwol. Maar het laat zich ook makkelijk verwerken en is relatief goedkoop. Ook hier heb je de spijkerflensdekens welke weer makkelijker te verwerken zijn. Glaswol heeft wel een vervelende eigenschap. Bij de verwerking van de traditionele glaswol komen vezels vrij die kunnen leiden tot irritaties. Inmiddels is daarvoor een gebruiksvriendelijker alternatief op de markt. Namelijk de Ecose glaswol van Knauf Insulation. Deze glaswol is niet alleen duurzamer bij de productie ervan maar ook veel gebruiksvriendelijker.

PIR-isolatie voor hellend dak

Wilt u een hoge isolatiewaarde? Maar niet al te veel ruimte verspillen aan de binnenkant van uw schuine dak? Dan zijn PIR isolatieplaten de oplossing. Met PIR isolatieplaten kunt u namelijk slank isoleren met een extreem hoge isolatiewaarde. Handig als u bijvoorbeeld een zolder van een karakteristieke oude woning wilt isoleren, maar de balken zichtbaar wilt houden.

PIR-isolatieplaten met kant-en-klare afwerking van gips

Hoogwaardige isolatie en een nette afwerking in één keer. Voor als u op zoek bent naar kwaliteit en gemak. Dat kunt u kant-en-klare platen PIR kopen die al met gipsplaten verlijmd zijn. Zo brengt u simpel en snel de isolatie aan en werkt u de ruimte direct netjes af.

Isolatie subsidie

Voor het isoleren van een dak geldt de ISDE subsidieregeling, zie Subsidies.

Heeft u nog vragen over het isoleren van een schuin dak? Neem dan gerust contact met ons op.

×

Hallo!

Klik op onderstaande medewerker van onze klantenservice om via WhatsApp te chatten. U kunt ons ook een email sturen naar info@bespaarmetdakisolatie.nl

× Kan ik u helpen?